divendres, 4 d’octubre del 2013

CICONIA NIGRA I TOTES LES CUERETES.

22/09/2013. ARROSSARS DE BELLCAIRE.

Avui vaig a la tarda a veure ocells. I de forma instintiva torno a anar cap a l’àrea de l’estany. Dic de forma instintiva perquè sense saber molt bé com em trobo anant-hi.

Quan arribo veig l’àrea que fins la setmana passada tenia força aigua és mig seca. Només queda un bassal molt petit. Paro el cotxe, agafo el binocles i escombro la làmina d’aigua. Hi veig una Cuereta blanca (Motacilla alba). Hi sento unes quantes Cueretes grogues (Motacilla flava) i mentre les busco de cua d’ull veig una Cuereta torrentera (Motacilla cinerea) que s’atura prop del bassal. Ara només em falta la cuereta citrina...

Em poso a caminar pel camí i en una torra d’electricitat hi veig moviment. Un parell d’ocells grossos es disputen la part de dalt de la torre per aturar-s’hi. Un Aligot comú (Buteo buteo) es foragitat per una Cigonya negra (Ciconia nigra)!!!.

La cigonya s’ho pren amb calma i ho aprofito per fer les fotos que no vaig poder fer la setmana passada.

Cigonya negra (Ciconia nigra). 22/9/2013.
Exemplar de 1er hivern. Arrossars de Bellcaire.

Cigonya negra (Ciconia nigra). 22/9/2013.
Exemplar de 1er hivern. Arrossars de Bellcaire.

Cigonya negra (Ciconia nigra). 22/9/2013.
Exemplar de 1er hivern. Arrossars de Bellcaire.















Es tracta d’un exemplar de primer any, és a dir nascut aquest any. Possiblement sigui el mateix exemplar que vaig veure el passat dissabte 14 de setembre.

Camino pels caminets que tanquen els arrossars per donar la volta a una petita extensió de canyís. Mentre camino un exemplar de Agró roig (Ardea purpurea) passa sobrevolant els camps cap a Torre Ferrana. Avanço una mica més i veig que la cigonya negra aterra en un arrossar. Munto el telescopi tot pensant que potser podré fer alguna foto xula. Però quan ja ho tinc tot a punt ella alça el vol per anar-se’n al arrossars més allunyats d’on sóc ara. Ja ho diu la guia que les cigonyes negres són tímides, però aquesta ho és extremadament.

Em poso a caminar en direcció a la pista que porta al camp de polo. Als erms de la meva esquerra hi ha un parell o tres de Cogullades vulgars (Galerida cristata) esbatussant-se. Més al fons hi veig una Arpella vulgar (Circus aeruginosus) fent els seus típics vols de caça. També sento uns quants Falciots comuns (Apus apus). Una Xivita (Tringa ochropus) s’aixeca del marge d’un camp d’arròs.

Travesso el canal que discorre paral·lel al camí que et porta al camp de polo i aixeco un Blauet (Alcedo atthis).

Me’n vaig cap al cotxe. Ja va essent hora de tornar cap a casa. Des del camí para en un cartell hi veig un Aligot comú (Buteo buteo).

Aquest serà el darrer ocell que veure avui.

Aligot comú (Buteo buteo). 22/9/2013. Arrossars de Bellcaire.


LLISTAT DE ESPÈCIES:
22/09/2013. Arrossars de Bellcaire - Sobrestany. De 17:00 a  19:00 hores.

Anas platyrhynchos; Bubulcus ibis; Egretta garzetta; Casmerodius albus; Ardea cinerea; Ardea purpurea, 1 exemplar; Ciconia nigra, 1 exemplar 1er any calendari; Circus aeroginosus, 2 exemplars; Buteo buteo, 2 exemplars; Falco tinnunculus; Rallus aquaticus, 1 exemplar; Tringa ochropus, 1 exemplar; Larus michahellis; Columba livia; Columba palumbus; Streptopelia decaocto; Streptopelia turtur; 1 exemplar 1er any calendari; Apus apus; Alcedo atthis, 1 exemplar; Galerida cristata; Hirundo rustica; Motacilla alba; Motacilla flava; Motacilla cinerea; Cettia cetti; Cisticola juncidis; Pica pica; Corvus corone, 3 exemplars; Sturnus vulgaris; Passer domesticus; Passer montanus; Emberiza calandra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada