dimecres, 21 de novembre del 2012

18/11/2012. GOLA DEL TER – LA PLETERA.

MAGNÈTIC.

Aquest matí decidim tornar a anar a la Gola del Ter – La Pletera a passejar una estona. El dia no és massa bo però el cap de setmana no està fet per quedar-se a casa tancat.

Com fa 15 dies pel camí paral·lel al Ter veiem els primers ocells: Ànecs collverd (Anas platyrhynchos), Gavià argentat (Larus michahellis), Polles d’aigua (Gallinula chloropus) i un Corb marí gros (Phalacrocorax carbo) parat en un tronc dins el riu.

Arribem pel camí tant a prop de la platja com podem amb el cotxe i ens posem a caminar fins a la platja.

Si en algun lloc pots apreciar que la terra, el paisatge evoluciona és aquí. El paisatge ha tornat a canviar, i molt. El riu arriba directament al mar com la setmana passada.

A l’esquerra la maresma de La Pletera. Però aquesta setmana no queda aigua. On hi havia les basses la darrera vegada ara només es veu el fang .

La platja està esplèndida. Hi ha mar de fons i les ones arriben escumejant a la riba. No hi veig cap ocell marí (alguna baldriga o mascarell, però no.) I això que el dia es força adient.

On el riu arriba al mar una parella aixeca un limícola. Bé!. Comença la festa!. M’ha semblat un Corriol camanegre però no ho puc assegurar.

M’acosto al lloc d’on s’ha aixecat “escombrant” de tan en tan amb els prismàtics però no el veig. Miro cap al riu i allà està. A la riba, sense treure’m l’ull del damunt. L’enfoco amb els prismàtics i efectivament. És un Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus). S’espanta i se’n va volant. Segueixo la riba amb els binocles i hi trobo un parell de Cueretes blanques (Motacilla alba). Un parell de Corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo) passant volant tot remuntant el riu. Es creuen amb una Gavina riallera (Chroicocephalus ridibundus) que baixa cap a la platja.

Com he dit fa un mal dia. Vent, humitat, fred. És un d’aquells dies que jo associo amb un bon dia per observar ocells. No sé perquè però en dies així m’agrada córrer pel camp darrera els moixons. Tothom té les seves manies. Decidim marxar.

No ha sigut una sortida massa productiva però aquest lloc és magnètic. Té molta força.

LLISTAT DE ESPÈCIES:
18/11/2012. Gola del Ter – La Pletera.
Phalacrocorax carbo 3 exemplars; Anas platyrhynchos; Buteo buteo 2 ex.; Gallinula chloropus: Charadrius alexandrinus 1 exemplar; Chroicocephalus ridibundus 2 exemplars; Larus michahellis; Columba palumbus; Galerida cristata; Anthus pratensis;  Motacilla alba. 2 exemplars; Erithacus rubecula; Turdus merula; Cettia cetti; Parus major; Cyanistes caeruleus;  Pica pica; Corvus corone corone 1 exemplar; Sturnus vulgaris; Fringilla coelebs; Carduelis carduelis.