dimecres, 10 d’abril del 2013

RES D’ESPECIAL. POT SER, SI DE CAS, ANTHUS SPINOLETTA.

31/03/2013. ARROSSARS DE BELLCAIRE.

Avui és un dia especial. El Martí, el meu fill de 6 anys, ha volgut venir amb mi a veure ocells. De tota manera no el veig molt motivat i si amb molta son. No crec que el dia d’avui el deixi marcat i es converteixi en un bird watcher.

Avui no està ennuvolat i la temperatura ha baixat considerablement respecta al darrer dia. A més, aquesta nit hem canviat l’horari a horari d’estiu. Això vol dir que avui tinc menys temps de llum solar al matí.

Arribem a Torre Ferrana. Aparquem el cotxe i quasi immediatament ens posem a caminar. Realment avui fa fred. 4º i el Martí no està per massa cosa. Em caminat fins a mig camí de la casa de la bomba i em demana per tornar. Amb la cara de fred i son que fa no puc dir-li que no. Si sou pares o mares ja sabeu de que parlo. I si no, al temps.

En aquesta petita caminada he tret Cogullada vulgar (Galerida cristata); Cotoliu (Lullula arborea) –potser un dia em dedico a cercar-les i fer-los-hi fotos-, Xoriguer comú (Falco tinnunculus); Pit-roig (Erithacus rubecula); Merla (Turdus merula) i Cruixidells (Emberiza calandra) cantant des de la mateixa alzina que cantava el divendres passat, 29 de març.

Veient que si el Martí ha de caminar la sortida d’avui pot ser un desastre, decideixo fer el tomb amb el cotxe. Decideixo anar camp a través, o quasi, cap al camp de polo. En aquests camps hi ha una pantalla de xiprers força grans de la que aixeco 3 Gaigs (Garrulus glandarius). Una mica més endavant, prop d’on hi havia la rulot, s’aixequen 2 Grives (Turdus viscivorus). Passo prop del lloc preferit per les arpelles, però avui no hi són. O si hi són no les veig, que tot és possible!.

Arribo al camp de polo amb el Martí pesant figues. Aturo el cotxe i sense allunyar-me’n massa començo a mirar ocells. En un petit canal que queda una mica darrera d’on som canten, per dir-ho d’alguna manera, un parell de Rasclons (Rallus aquaticus). Volant per sobre nostre en sentit Mas Llacer passen uns quants Gavians argentats (Larus michahellis) i un Aligot comú (Buteo buteo) molt clar. Me’l miro ben mirat. Fa poc al whatsapp d’Ocell Empordà es va comentar la possible presència d’ aligot rogenc. Res. És un buteo segur.

Sento el cant d’un Faisà (Phasianus colchicus). Un altre que canta bé !. Vaig uns ocells en un arbre, una mica lluny d’on jo sóc. Hi encaro el telescopi i els identifico con Titelles (Anthus pratensis). Se’m passa pel cap que no siguin piules dels arbres, pel suport on s’han parat, però no.

Total que entre naps i cols ja és hora de tornar cap a casa. Decideixo passar pels arrossars que queden a l’altra banda de la carretera GI-632. No són molt extensos, però com que em venen de pas camí de casa bé valen un cop d’ull.

Efectivament. A tocar del cotxe hi trobo un grup de més de 10 Grassets de muntanya (Anthus spinoletta) que es deixen observar ,molt bé des del cotxe. N’hi ha que ja presenten el pit rosa del plomatge d’estiu i n’hi ha que encara presenten plomatge hivernal. També n’hi ha que estan a mig camí. És una llàstima, però no puc fer-los-hi cap foto. Hagués estat interessant fer-ne per poder estudiar els diferents plomatges.

Des del seient del darrera el Martí em pregunta si no ens posem en marxa. Es veu que te gana.

LLISTAT DE ESPÈCIES:
31/03/2013. Arrossars de Bellcaire - Sobrestany. De 7:30 a  8:45 hores.
Anas platyrhynchos; Phasianus colchicus 1 exemplar mascle; Egretta garzetta; Buteo buteo, més de 4  exemplars; Falco tinnunculus, aprox. 3 exemplars; Rallus aquaticus 2 exemplars; Gallinula chloropus 1 exemplar; Tringa ochropus aproximadament 2 exemplars; Larus michahellis; Columba palumbus; Streptopelia decaocto; Upupa epops; Galerida cristata; Alauda arvensis; Lullula arborea; Hirundo rustica; Anthus spinoletta, aproximadament 12 exemplars; Anthus pratensis; Motacilla alba, 3 exemplars; Erithacus rubecula; Turdus viscivorus, 2 exemplars; Turdus merula; Cisticola juncidis; Cettia cetti; Pica pica; Garrulus glandarius, 3 exemplars; Corvus corone, 2 exemplars; Sturnus vulgaris; Passer domesticus; Passer montanus; Fringilla coelebs; Carduelis carduelis; Carduelis chloris; Serinus serinus; Emberiza cirlus; Emberiza calandra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada