dimecres, 3 d’octubre del 2012

29/09/2012. SANT GRAU D’ALBONS. ALBONS.

 Sortida familiar. Sortim a fer un volt pels voltants de casa.

Aquest cop enlloc d’anar cap a Bellcaire d’Empordà, poble natal del Tito Vilanova, anem cap als turons que hi ha a l’oest del poble. Anem a veure si arribem a l’ermita de Sant Grau. Des del punt de vista ornitològic no espero massa cosa. A més la meva filla va amb bicicleta cosa que em fa pensar que en algun moment acabaré carregant-la jo.  

El primer tros del camí va per la carretera que porta a Albons des de la C-31. Avorrit. Només cap al final, al passar davant una granja de vaques surten volant un grup de Tórtores turques (Streptopelia decaocto) i una grup0 d’Orenetes vulgars (Hirundo rustica) volen entre les vaques menjant-se totes les mosques que poden atrapar.

Una mica més endavant el camí comença a pujar pels turons. De moment res a remarcar. Estornells (Sturnus vulgaris), Pardals (Passer domesticus) i Pardals xarrecs (P. montanus).  Passem per uns camps amb oliveres. Tallarol capnegre (Sylvia melanocephala) fent el reclam entre les oliveres. També sentim alguns Pit-rojos (Erithacus rubecula) i Cogullades (Galerida cristata).
Pit-roig. Foto feta a la Val d'Aran. Aprofito per penjar-la aquí ja
que estava parlant de Pit-rojos. Ja em disculpareu.

Ja ho sabia!!. Dec tenir poders !!. La roda del davant de la bici de la meva filla s’ha punxat !!. A carregar la bici toca. Aquest deu ser un dels sacrificis dels pares i mares.

Arribem a l’ermita de Sant Grau d’Albons carregats de cargols que els meus fills han anat recollint pel camí. Crec que no n’havia vist mai tants ni tan grossos.

Ja de baixada, en un torrent entre dos turonets sento el reclam d’un Picot Garser Gros (Dendrocopos major). L’estrella de la excursioneta. Em xoca una mica que en un entorn no massa forestal de brolla mediterrània amb petits bosquets de pins que es recuperen d’un incendi forestal hi hagi Dendrocopos. Deu ser d’aquelles idees que tens i que no són certes.

Tornem a ser al costat de la C-31. Ens passen volant en sentit cap a Sant Grau 2 Esplugabous (Bubulcus ibis). I en arribar a casa l’altra estrella de l’excursió. Un Mussol (Athene noctua) cantant des de dalt de tot d’un pal de telèfons davant mateix de la terrassa de casa. Aquest la vist tota la família.


LLISTAT DE ESPÈCIES:
29/09/2012. Sant Grau d’Albons - Albons. De 18:00 a 19:30 hores.

Bubulcus ibis. 2 ex.; Larus michahellis; Columba livia domestica; Columba palumbus; Streptopelia decaocto; Athene noctua 1 ex. a Albons poble; Dendrocopos major. 1 ex.; Galerida cristata; Hirundo rustica; Erithacus rubecula; Turdus merula; Sylvia melanocephala; Parus major; Pica pica; Corvus corone; Sturnus vulgaris; Passer domesticus; Passer montanus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada